Folkerace / Hvad er folkerace

Folkerace

Folkerace - er en motorsportsgren som opstod i Finland, og siden har bredt sig via Norge og Sverige til Danmark. Ordet ”folkerace” betyder folkets race. Tankerne bag er nemlig at det skal være billigt at deltage for både kørerne, publikum og arrangører. Alle kan være med efter at et par mindre betingelser er opfyldt. Du kan begynde at køre folkerace det år du fylder 14 år. Derefter skal du være medlem af en motorklub og have en licens, og endelig må du ikke være frakendt dit kørekort. Så er du faktisk klar til at køre folkerace.
Hvad der kendetegner folkerace i forhold til andre motorsportsgrene er at du forpligter dig til at sælge din bil hvis en anden vil købe den. Der bydes således på bilen og man trækker herefter lod om hvem der vinder – jo flere bud der lægges, jo større chance. Dette gør at man ikke bruger en formue på sin bil, idet man kan risikere at miste den. Derved bliver vinderchancerne lagt over på kørernes skuldre og ikke bilen, og man holder samtidig de økonomiske aspekter i snor.
Folkerace er en motorsport ja, men derudover er der også et fantastisk kammeratskab i de forskellige klubber. Man oplever hurtigt hvordan selv konkurrenter hjælper med at skifte nogle dele eller ordne noget andet på hinandens biler selvom de faktisk selv burde holde ude på startbanen. Dette er en af de ting der gør det fedt at møde op til hvert et løb og træningsdag.

Der køres i Standart klasse, Super klasse, Ladies og Junior 
 
 
 
Biler der anvendes i Folkerace skal være lukkede personvogne eller combi biler (stationscars).
Bilerne skal være, eller have været typegodkendt i Danmark. Kun biler med 2 hjulstræk kan
deltage. Bilerne skal være i overensstemmelse med efterfølgende Tekniske bestemmelser.
Det er tilladt at ilægge en hvilken som helst motor. Placering er fri for eller bag.
se mere i reglementet på Dasu.dk

Krav til din bil

For at du kan deltage i træning og konkurrencer skal du have en folkeracebil. De vigtigste elementer ved en folkeracebil er at den skal være forsynet med sikkerhedsbur, hovedafbryder og Der skal være monteret vinduesnet (nascar net) i førersiden. Endvidere skal der være godkendte sikkerhedsseler og sæder. 

Reglementer

 
 

Ungdomskørere


Folkerace ungdom: Alle med UFR- og UB-licens 14-17 år kan deltage.

Krav til din personlig udrustning

 
For at du kan deltage i træning og konkurrencer kræves der en brandhæmmende køredragt, brandhæmmende sko (eller læder/skindsko), styrthjelm og brandhæmmende handsker (eller skinhandsker). I ungdomsklasserne U16 og U18 er det også et krav at der køres med brandhæmmende nakkekrave.
 
Bornholms Motor Sport | Løkkegade 6, 3790 Hasle